Над 1.6 метра е била водата, която е заляла къщата на

...
Над 1.6 метра е била водата, която е заляла къщата на
Коментари Харесай

Кметът на село Ливада описа апокалиптичната картина в Бургас

Над 1.6 метра е била водата, която е заляла къщата на удавената жена в бургаското село Ливада. Това описа кметът на селото Ангел Радев, представен от " Дарик ". Според него повода за голямото количество вода в селото са поройните дъждове в последните 24 часа. Кметът на намиращото се община Камено село Ливада Ангел Радев призна, че обстановката през миналата нощ е била извънредно тежка.

" Ситуацията каквото беше до сутринта... Сега към този момент водата се изтече, има доста наводнени къщи, цялостни с батак, хора се мъчат да почистват. Каквото имаха техника... Всичко е обърнато с главата нагоре ", сподели той. Причината за бедствието са проливните дъждове, безапелационен е кметът на селото. Той описа, че локалната река, която разделя селото на две, е наводнила къщите от двете си страни и била " все едно, че е Дунав ".

" Причината е от наводнението - пълнят се къщи, от тротоара, нагоре по къщите и е била 1.6 метра водата, представете си каква вода е текла през селото, все едно, че река Дунав минава през селото ", сподели Радев.

От прилежащото село Русокастро също се оплакаха от наводнени къщи, само че са признателни, че най-малко няма удавени хора.

Кметът на селото Георги Ганчев сподели, че няма проблеми с наводнени къщи, а има водата е засегнала няколко изби, които по думите му дежурно се наводняват, само че не става дума за жилищни пространства. Реката е спокойна и не е излязла толкоз от коритото си, че да наводни жилищни здания. " При нас е умерено спрямо това, което видях ", сподели той.

Тепърва ще се пресмятат материалните вреди в Бургаска област. Добрата вест е, че се чака довечера дъждът в района да спре.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР